tirsdag den 11. december 2012

Narnia
Langt størstedelen af Narnia-fortællingerne foregår i Lewis's verden "Narnia". Narnia er kun en af mange verdener, som også omfatter vores egen verden. Som man ser i Narnia-fortællingerne, kan folk godt rejse mellem de forskellige verdener, men det er dog begrænset, og kan foregå på mange forskellige måder. Personer fra vores verden, som besøger Narnia, vil kunne bemærke, at tidsforskellen i de to verdener ikke kan forudsiges. f.eks. hvis et år er passeret i vores verden, mens man har været væk, kan man have været i Narnia i adskillige år, eller bare en uge. Narnia er beboet af en lang række væsner og talende dyr, som man ofte vil kunne genkende fra gamle eventyr og godnathistorier.


Væsner
I det store hele kan man opdele beboerne i Narnia i to grupper: personer fra vores verden, og væsner skabt af Aslan og deres efterkommere. Dette skyldes fænomenet med rejser mellem de parallelle universer.


Steder og Lande
Narnia-fortællingerne beskriver landet Narnia, som strækker sig ud til "Det store Hav". I "Det store Hav" ligger de syv øer: Galma, Terebinthia og Ødeøerne, som besøges i Morgenvandrerens rejse. På fastlandet er landene Narnia, Ærkenland, Calormen og Telmar.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar